Hazánk elsőszámú rockabilly triója ad ingyenes koncertet

Emlékpark

Újabb ingyenes koncert közeleg a Pesti Srácok Emlékparkban, ugyanis október 15-én a józsefvárosi “Pesti Srácok Parancsnokságon” ezúttal a Mystery Gang lép fel. Fennállásának 18. évfordulóját ünneplő trió hazánk elsőszámú rockabilly zenekara.

061.hu

Egri Péter, a banda frontembere korább a 061.hu-nak adott interjúban elmesélte, hogyan találkozott először ezzel a műfajjal: “Már gyerekkorunkban mind a hármunkat megérintett a rockabilly fantasztikus világa. Nálunk otthon például sosem szólt könnyűzene, a szüleim – komoly emberek lévén – mindig klasszikusokat hallgattak. A csoda akkor ért utol, amikor édesapám vásárolt egy rádiót. Tisztán emlékszem, ebéd után, egy óra tájban bekapcsoltam a Petőfi Rádiót, és akkor kezdődött a Nosztalgia hullám című műsor. Elmondta a bemondó, hogy „a következő egy órában Eddie Cochran felvételeiből válogatunk”. A mai napig fel tudom idézni még a hanglejtését is. Aztán megszólalt a zene, ami azonnal rabul ejtett, amiről azonnal megéreztem, hogy igen, ez az, ami kell, ez az én világom. Azonnal szerelmes lettem a rockabillybe és ez a szerelem azóta is tart.”

[youtube id=”https://youtu.be/At02v41rXVk” width=”850″ height=”450″ autoplay=”no” api_params=”” class=””]

Ne felejtsétek, hogy október 23-án Both Miklós közreműködésével a Ferenczi György és a Rackajam is ingyenes koncertet ad.

A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.