Dózsa László: ’56-ért érdemes lett volna meghalni (VIDEÓ)

Emlékpark
Megtelt a Pesti Srácok Emlékpark rendezvénysátora az október 23-i díszünnepségre, ahol az állandó kiállítás mellett filmvetítéssel, közös gyertyagyújtással, díszlövéssel emlékezhettek meg a látogatók az ’56-os forradalom és szabadságharc ismert és ismeretlen hőseiről.

Az emlékpark vasárnap egy valódi hőst, Dózsa László színművészt, ’56-os forradalmárt  látta vendégül, ugyanis  késő délután a látogatók egy exkluzív vetítésen Stefka István Nem vallott, eltemetve… című kreatív dokumentumfilmjét nézhették meg, amely a szabadságharcos kalandos életét vitte vászonra. A mozi után a hagyományőrzők díszlövéssel tisztelegtek a harcok hősi halottai előtt, a vendégek pedig Dózsa Lászlóval együtt a barikádoknál gyújtott mécsesekkel mondhattak köszönetet az ismert és ismeretlen forradalmároknak. Az estét egy különleges koncert zárta, ugyanis az ’56-os forradalomnak emléket állítva Both Miklós közreműködésével a Ferenczi György és a Rackajam  Gérecz Attila, a 20. századi forradalmi költő szerzeményeit feldolgozó albumával készült a koncertre.

[easy_youtube_gallery id=kO1ZGHoxhsU cols=1 ar=16_9 thumbnail=0]

A Pesti Srácok Emlékpark november 4-ig várja az érdeklődőket keddtől vasárnapig 09:00- 19:30 között. A szervezők továbbra is várják iskolás csoportok jelentkezését rendhagyó történelemórákra az [email protected] címen.

A videót készítette: Tihanyi Rita, Kerekes András és Szabó Fruzsina Anna

Fotó: Horváth Péter Gyula- PS

A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.